Saturday, January 31, 2009

Tervitused kuumalainelt!

Praegu igatseme me siin kõige rohkem lund ja miinus kraade, sest meid ründab kuumalaine. Temperatuur purustab rekordeid. Keskmiselt on iga päev 45kraadi varjus. Mõnel päeval lausa 48 ja teisipäevaks ennustati 52kraadi. Õnneks on see ennustus nüüd muutunud ja järgmisest nädalast peaks väheke jahedamaks minema. See tähendab siis mõni kraad alla 40ne. Öösel on eamasti 30kraadi, hullematel öödel 35. Magada võimatu, sest keegi tarkpea on ehitanud Austraaliasse ka maju ilma konditsioneerita.

Õnneks on siin bassein. Aga sinna Maarja enam ei lähe, sest tal lõi mingi allergi välja. Ei usu, et see vesi eriti puhas on.

Algul tundus tööpõld lootusetult tühi, kuid õnneks Taivo sai võimaluse virsikutega möllata. Proovisime ka pirne ja apelsine, kuid neist ei tulnud midagi välja. Pirni-peremees arvas, et meid ei ole tal üldse tarvis. Türklane valetas meile silma sisse ja püüdis kärpseid pähe ajada. Apelsini-perenaine ei tahtnud meile aga eriti palka maksta. Polnud enam mõtet sinna tagasi minna. Vähemalt saime kolm suur kilekotti apelsine kaasa. Saime, see tähendab võtsime.
Ja nüüd anti Taivole võimalus virsikuid korjata. Sellele farmerile tüdrukud ei meeldi, või vähemalt valged tüdrukud. Sest indud käivad talle küll, võib-olla neile pole vaja nii palju maksata?!
Virsikud, mida Taivo seal nopib on üli head. Maarja pole nii suuri ja häid enne veel saanud.
Ahjaa... muide, kes veel ei tea, siis me oleme nüüd omadega Berris. See asub Adelaide'ist 232 km kirde suunas. Koht ise on pisike ja muud peale töö siin teha pole. Hostel on täielik hipi-majandus. Manager laisk ja hipi. Omanik vana viiking. Teda ei huvita enam üldse, kas inimestel on tööd või mitte, kuigi nimetab oma hostelit tööhosteliks. Kõik pakkumised oleme endale ise otsinud, inimene, kes sellega tegelema peaks naudib ainult sooja ilma.

Adelaide'ist nii palju, et Taivo nägi Armstrongi ära ja oli väga rahul, et ühel spordiüritusel ka nüüd käidud sai. Eesti poisid leidsime ka ratturite seast üles. Aga juttupuhuda ei õnnetusnud, need nii bisid ju. Järgmine hommik otsisime kohta, kuhu edasi minna ja siis otsustasimegi Berrisse suunduda. Olime sellest kohast varem kuulnud ja kommentaarid tõotasid head. Ega siin midagi nüüd huulust ei ole ka, ainult ilm ja tööpuudus.


Ühe eesti neiu leidsime ka siit eest, aga kuna töö sai läbi siis ta lahkus. Meie soovitusel läks Margareta Echucasse. Loodame, et talle seal meeldib sama palju kui meile. Tema lahkumise puhul tegid asiaadid talle tuleshowd.


Hosteli püsielanik Redback - kohalik mürgiseim ämblik. Taivo kohtab neid virsikute vahel ka. Üldiselt on nad sõbralikud ja ei ründa sind, aga kui sa neile nende arust ohtlikuks muutud, siis võivad nad hammustada küll. Ja sul on kolm päeva aega haiglasse pöörduda.
Praeguseks kõik, peatse kohtumiseni!
Ohutut liiklemist teile neil libedatel teedel.
T&M

2 comments:

Kaidi said...

Saatke siis natuke päikest siia Euroopase ka! Ärge olge kadedad, teil seal niigi palju sooja. Meil siin jahe ja juba hakkab see nõme kevadväsimus ka pihta! Jubeeee! Niiet päikest meile!
:)teile jahedat tuulehiili siit :D

Unknown said...

Fakk kui rõve ämblik :S tsiisus